KINDERWENS

Of jullie nu spontaan proberen zwanger te worden of jullie worden reeds begeleid in dit proces, tijdens een eerste gesprek gaan we dieper in op je voorgeschiedenis en de signalen die je lichaam nu geeft om onderliggende factoren op te sporen die een zwangerschap tot nu toe voorkomen. Hierbij wordt er best diep gegraven en neem ik de tijd om ook je partner en alle reeds uitgevoerde onderzoeken te bespreken.  

Er kan sprake zijn van IVF, ICSI, PCOS, endometriose, miskramen of zelfs onverklaarde infertiliteit. Acupunctuur zal in elk geval jullie kansen verhogen op een gezonde zwangerschap.

Weet dat acupunctuur 

  • de menstruele cyclus helpt regelen
  • de kwaliteit van zaadcellen en eicellen bevordert
  • de doorbloeding naar het bekken stimuleert
  • stress helpt verminderen
  • het immuunsysteem ondersteunt
  • eventuele klachten die gepaard gaan met je cyclus of hormoonbehandelingen verzacht.

Naast acupunctuur zet ik orthomoleculaire therapie in waarbij we voeding bespreken, leefstijltips geven en zo nodig de juiste supplementen inzetten om snel en gezond jullie doel te bereiken. 

Intake Kinderwens

Bij een eerste afspraak bespreken we alle aspecten die van invloed kunnen zijn op jullie kinderwens. We overlopen samen jullie verhaal en eventuele specifieke vragen die er zijn.

 Dit kan je zien als een uitgebreid orthomoleculair consult.

Wat wil dit zeggen?

We bekijken alle essentiële puzzelstukken die bijdragen aan het optimaal functioneren van het lichaam om tot een zwangerschap te komen. Ik kijk hier verder dan het voor de hand liggende en streef ernaar om de puzzel te laten passen. 

Soms is het een kwestie van enkele puzzelstukjes te draaien, maar het gebeurt ook dat we beter helemaal opnieuw beginnen met de opbouw ervan. 

Wat het ook is, ik hou van simpele en heldere taal. Ik tracht je alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen, ook de meer complexere materies rond vruchtbaarheid.

Deze uitgebreide intake neemt ongeveer 1.5 uur in beslag.

Daardoor staat deze intake los van acupunctuur, maar is wel steeds het essentiële startpunt. 

Tijdens dit consult kan je aangeven of je al dan niet acupunctuur wil inzetten en zal ik uitleggen welke meerwaarde acupunctuur kan hebben in jouw individuele situatie.